sábado, 4 de abril de 2020

PAN CASEIRO #EUQUEDONACASA

Bueno, bueno,bueno... SÁBADO NA CASA. Canto te botabamos de menos!!! Onde te meteras???😊 UN DÍA MENOS!!!!

Para rematar unha semana máis de encerro cociñeiro, recibimos no noso blogue a nosa cociñeira, a gran RAQUEL, que nos trae a receita de PAN CASEIRO #EUQUEDONACASA, para asegurarnos aínda máis que evitades saír da casiña na medida do posible, incluso para comprar o pan do día. Se o podemos facer na casiña, para que sair? FAINO POR TI, POLA TÚA FAMILIA E POLOS DEMAIS.


INGREDIENTES:

  • Auga
  • fariña
  • sal
PASOS ELABORACIÓN:
  1. Pór fariña nunha tina ou artesa.
  2. Engadir auga morna con sal e un pouco de fermento.
  3. Amasar ata ter unha masa que non se pegue ós dedos pero tampouco mou dura.
  4. Deixar repousar tapada ata que doble o seu volume.
  5. Moldear as formas que queiramos: barra, bolo, bóla, chapata... Espolvorear fariña por riba, se lle queres dar un aspecto máis rústico.
  6. Meter ao forno (25/30 minutos). Cando esté tostadiño por baixo e o darlle palmadas soa oco, e non pesa...
  7. Deixar enfriar e....a PAPAR!
Pódese empregar Masa Nai pero o proceso é máis longo e levaría máis días.








QUE SORTE DO TEU FORNO RAQUEL NESTES TEMPOS DE CUARENTENA!!!

MOITAS GRAZAS POR COMPARTIR CON TODOS NÓS A TÚA RECEITA DE PAN CASEIRO!!


1 comentario:

  1. Esquecichete da levadura, nos ingredientes😘😘😘😘😘😘😘

    ResponderEliminar

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA