jueves, 16 de abril de 2020

AREPAS #EUQUEDONACASA

Un día máis...UN DÍA MENOS!Veña, so queda un pouquiño de esforzo máis para poder vernos de novo e darnos todas esas apertas e bicos que estamos gardando e agardando con tanta ansia! Veña valentes, que seguimos sendo IMPARABLES!!👍

Hoxe temos a un novo compi que asoma a orella por aquí para nos deixar a súa receita e para que vexamos que segue estando estupendamente ben...O noso compi de Infantil, IAN  e máis a súa familia, propóñennos facer unha receita que vén dende lonxe, dende Sudamérica, AREPAS #EUQUEDONACASA.

INGREDIENTES:

As arepas elabóranse con fariña de millo xa precocinada, que pode ser branca ou amarela.
A familia de Ian dinos que se pode comprar en calquera supermercado, a máis común é a "fariña de pan".
  • 600 ml. de auga.
  • 2 tazas e media de fariña, 
  • sal ao gusto.
  • aceite


PASOS ELABORACIÓN:
  1. Botamos auga nun bol grande e salamos.
  2. Engadimos a fariña e comezamos a remexer coas mans.
  3. Imos mesturando/amasando en movementos de fóra cara dentro, de xeito que a fariña absorva complemente a auga e nos resulte unha masa uniforme e compacta. (A masa estará no seu punto óptimo cando non se pegan ás mans)
  4. Unha vez, teñamos a masa lista, deixamos repousar un par de minutos e imos facendo bolas do tamaño un pouco maior que unha noz (como se fixésemos albóndegas) e aplastámolas ata conseguir unha forma redondeada.
  5. Como imos a rellenalas, farémolas dun dedo de grosor (1,5 cm) e entre 8-10 cm de diámetro aproximado.
  6. Se vemos que se nos formou algunha grieta na masa, dámoslle cun pouco de auga e pechámola.
  7. Poñemos as boliñas xa aplastadas na plancha quene cun chorrito de aceite. Cociñámolas volta e volta, aproximadamente uns 15 minutos.
  8. Temos que ir mirando que adquiran certo cor dourado, tostado polo exterior.
  9. Poñémolas nunha bandexa no forno a 220º para que se cozan por dentro durante uns 10/15 min. Así manterán o "crujiente" exterior.
  10. Imos repetindo o proceso co resto e reservamos nunha fonte.
  11. Cando as teñamos todas listas podemos enchelas do que nos apeteza. Ábrense as arepas cortando a metade lonxitudinalmente, sen chegar ao fondo e metemos dentro o que queiramo (queixo, york, atún, polo en tiras, aguacate...)

Velaí temos ao noso compi Ian coas máns na masa e con moito estilo!!👀😊



E listo... xa está preparado para probar unha receita diferente e disfrutar comendo!!


MOITÍSIMAS GRAZAS A IAN e a súa familia, 😍por mandarnos a súa receita e por compartir con nós os seus ratiños na cociña e en familia.

Como vos dicimos sempre, encántanos vervos felices e rir porque iso é sinal de que estades ben e é o que nós queremos!! Esta é a maior finalidade para este blogue nesta época de confinamento.

Agardámosvos de novo cando nos queirades visitar!!!
 Deica pronto👋


P.D. Non vos olvidedes de visitar o blogue da biblio! Agora mesmo tedes propostas de retos!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA