Bos días alumnado, familia e demais visitantes do Blogue do ALIMENTATEBALIÑO!!! De verdade que xa é xoves??? Temos o fin de semana aí pretiño para divertirnos!!!E por certo... unha semaniña que remata de novo e UN DÍA MENOS no noso almanaque particular para vernos!!
Para seguir inaugurando o mes de abril, JIMENA de 1º e a súa familia, envíannos unha receita moi alegre, doce e creativa: DONUTS DE CORES #EUQUEDONACASA
COBERTURAS DE CORES PARA DONUTS
INGREDIENTES:
- Abelás
- chocolate negro para fundir
- nata líquida
- unha clara de ovo
- 225 gr. de azucre glas
- 1 limón
- colorante alimentario amarelo
- colorante alimentario branco
- colorante alimentario rosa
- toppings de cores.
- toppings de chocolate
PASOS ELABORACIÓN:
- Para conseguir o topping de froitos secos, aplasta unhas abelás no morteiro. Para cubrir de chocolate, hai que fundilo nun cazo sen parar de remover.
- Inmediatamente antes de enfriarse e que se poña duro, extendelo sobre o donut e engadir o topping de abelás.
- Para as coberturas de cores, tes que facer un glaseado e dividilo en tres, un por cada cor: amarelo, blnco e rosa. Para o glaseadom bate unha clara de ovo xunto a 225 g de azucre glas e tres partes de gotas de zumo de limón.
- Facer tres partes e engadir unhas gotas do colorante correspondente a cada unha. Remover outra vez.
- Estender por riba as coberturas de cor e engadir chocolate. Deixar os donuts un par de horas no frigorífico antes de comelos.
Como podedes ver, o noso alumnado non só traballa na cociña, senón que traballan a expresión escrita e a elaboración de textos (neste caso instructivo) nas súas libretas. NORABOA JIMENA!! Fíxeches un traballo moi completo.
Coma sempre...MOITISIMAS GRACIAS A JIMENA e a súa familia, que comparte con nós unha receita de decoración moi orixinal!! Así aínda apetece comer máis os teus donuts!!
Fasme a boca auga!😘😘😘😘
ResponderEliminar