miércoles, 13 de mayo de 2020

PETISÚ #EUQUEDONACASA

Boísimos días!! Aquí seguimos dándolle vida ao blogue coas vosas contribucións. Estamos encantad@s coa participación e a acollida que tivo a proposta das receitas na casiña. Por suposto, como ven sendo de recibo na introducción, dicirvos que xa queda...UN DÍA MENOS! 💪

Hoxe, quixo pasarse por aquí para saudarvos e deixarvos a súa receita outra das nosas mestras, esta, a máis cantarina, a nosa mestra de Música SARA, que nos trae uns deliciosos PETISÚS #EUQUEDONACASA. 


Xa co nome "se me fai a boca auga". Pásavos tamén a vós?

INGREDIENTES PARA A CREMA PASTELEIRA:

  • 600 ml de leite
  • azucre vainilla
  • cáscara de limón
  • canela en rama
  • 170 g de azucre
  • 60 g maizena
  • 2 ovos
  • 100 ml leite
PASOS ELABORACIÓN CREMA:
  1. Ferver o leite coa canela e a casca do limón.
  2. Por outro lado, mesturar o axucre coa maizena e remexer.
  3. Engadirlle os ovos e despois o leite.
  4. Engadir o leite quente pasado por un coador e remexer.
  5. Ao lume, remexer enérxicamene. Cando ferva a borbotón, LISTO.






INGREDIENTES PARA A MASA:
  • 500 ml de auga
  • 5 g de sal
  • 200 g de manteiga
  • 400 g de fariña
  • +/- 10 ovos

PASOS ELABORACIÓN:
  1. Ferver a auga máis o sal e a manteiga.
  2. Engadir a fariña e escaldar enriba do lume cun pau de madeira (4-5 minutos)
  3. Arrefriar en mesado.
  4. Mesturar ovos de 2 en 2 ata punto de escudillado.
  5. Levar ao forno mínimo a 235º
  6. Encher con crema ou nata
  7. Pódese bañar con chocolate ou espolvorear azucre glass.






A que xa estades buscando pola cociña os ingredientes para 
facelos? Pois veña, a que agardades?  será por tempo!!😂😂

MOITÍSIMAS GRACIAS SARA, por compartir con nós a túa sobremesa doce!Un pracer, volve cando queiras!

Biquiños virtuais a tod@s!!  💋👋

No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA