viernes, 15 de mayo de 2020

EMPANADA, PAN E BOLOS #EUQUEDONACASA

Seguimos polas nosas casiñas e canta vida lle estamos dando! Temos que seguirlle vendo a parte boa a esta situación. Xa queda UN DÍA MENOS para volver a realidade que ansiamos!

Ollade que superproposta para esta fin de semana, que sempre temos máis tempo!

Hoxe,  a nosa coci-mestra Maite e a súa familia, o seu marido e máis o seu fillo Xacobo, traennos varias receitas empregando masa caseira. EMPANADA, PAN E BOLOS PREÑADOS #EUQUEDONACASA




PAN + EMPANADA 50% Trigo 50% Centeo

INGREDIENTES:
  • 10 kgs de fariña: 5 trigo, 5 centeo
  • Sal gorda
  • Fermento de panadaría
  • Aceite para untar base.
  • Guiso para empanada ao gusto.


PASOS ELABORACIÓN:
  1. Mesturamos as dúas fariñas nunha tina.
  2. Desfacemos en auga morna dous puñados de sal gorda e fermento de panadaría (cando o mercas xa che dan a cantidade precisa para eses kilos)
  3. Facemos un volcán e botamos no medio a auga, e imos xuntándoa coa fariña.
  4. Temos que traballar moito a masa ata que quede un bolo xigante.
  5. Espolvoreamos fariña polas paredes da tina, por debaixo do bolo e por riba.
  6. Tapamos cun pano ben axustado.
  7. Deixamos levedar como mínimo 2 horas.
  8. Cun coitelo imos cortando trozos de masa, estirámolos e facemos as barras.
  9. Colocamos enriba da mesa para que sigan levedando.
  10. Con outro tro de masa, faremos a base da empanada.
  11. Empregamos como base, o papel de dentro dos sacos da fariña (RECICLAXE), onde apoiaremos a masas (untar o papel cun pouco de aceite)
  12. Estiramos cun rodete, botamos o guiso e poñemos outra tapa de masa.
  13. Prememos cos dedos as dúas masas para que selen e logo imos facendo o"ribirón" dándolle voltas cos dedos índice e polgar.
  14. Facémoslle un furado no medio a empanada para que respire e pinchamos cun garfo.
  15. Enfornar:
  16. Primeiro, metemos as barras. Poñemos fariña na pa e metemos no forno.
  17. Por último as empanadas.
  18. As empanadas teñen que estar 1 hora e o pan 1,15 ou 1,30 h, ir ollando!












QUE BARRA MÁIS FEITIÑA AMIGO XACOBO!!!


AII.. ESA EMPANADA TENCHE UNHA PINTA!!!😋😋





MI MADRIÑA!!! QUE BEN FUNCIONA ESTA PANADARÍA!!



E AGORA, TODO PARA O FORNO DE LEÑA!!!

SO QUEDA ESPERAR!!



TAMÉN HAI QUE RECOLLER E LIMPAR TODO!!

E xa para rematar nesta cociña, dinnos tamén que fixeron BOLIÑOS PREÑADOS



Dígovos en serio que se me está facendo boca auga....FAMILIA DE MAITE, ATENDENDES ENCARGOS A DOMICILIO???😂😂😂😂

MOITISIMAS GRACIAS AOS TRES por seguir enchendo de vida esta cociña virtual!! Volvede cando queirades!!!👋



No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA