viernes, 30 de abril de 2021

TARTA DE IOGUR NATURAL, AMORODOS E ARANDOS: ANIVERSARIOS 1º E 2º TRIMESTRE

Nun cole pequeno hai vantaxes enormes... Unha delas é poder celebrar os aniversarios xuntiños (que non revoltos)! Que gusto da ter unha minifestiña de aniversario no comedor con tantos e tantas invitad@s. 

Que como o celebramos? Pois nin máis nin menos que con tarta de cumpleanos. Que quen a fixo? Pois os nosos compañeiros e compañeiras de 1º e 2º coa axuda da súa mestra Maite e da nosa cociñeira Bea. 

INGREDIENTES

-5 iogures naturais

-400 ml. de nata líquida

-1 sobre e medio de xelatina neutra en pó (15 gr)

-120 g de galleta Maríía para a base + 50 g de manteiga

-Amorodos

-Arandos

ELABORACIÓN

1.Triturar as galletas ata que se reduzan a fariña, mesturalas coa manteiga derretida e colocalas de base no fondo dun molde. Presionar ben para que compacte e reservar en frío.

2. Poñer a nata ao lume co azucre.  Desfacer a xelatina en pó en medio vaso de auga e deixar que se hidrate. Cando pasan 10 minutos engadir á mestura xa quente. Deixar quecer para que a xelatina se disolva por completo pero sen chegar a ferver.

3. Retirar do lume e bater a mestura cos iogures.

4. Poñer a mestura no molde. Verter sobre unha culler para que non se deforme a base. Alisar a superficie e deixar callar uns 15 minutos en frío para que teña consistencia antes de poñer as froitas elixidas enriba.

5. Decorar coas froitas ao gusto unha vez que temos a superficie consistente.

6. Deixar enfriar na nevera ata o momento de servir. Polo menos necesitamos 3 horas para que a tarta calle ben.



Segue a súa receita, atrévete a facela e mándonos unha foto ao correo do cole coa túa tarta!



A que vedes aquí abaixo é a fantástica tarta da que gozamos no comedor como sobremesa tras cantarlle aos nosos e as nosas compis o "Parabens para ti"

Cando a volvedes facer?????😋😄




No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA