Seguimos a recibir propostas saudables dende as nosas aulas e grazas ao noso alumnado e as súas mestras e mestres.
A nova proposta, de seguro vos vai encantar: polo sinxela que é de facer, polo pouquiño tempo que require, polo rica que está e polo pracer de comer algo feito por nós mesmos. Desta volta, a rapazada de 1º e 2º xunto con Maite, ensínannos a elaborar IOGUR NATURAL CASEIRO.
Por suposto, respetamos todas as normas hixiénicas esixidas, sobre todo non esquecemos ter as mans moi, moi limpas!!
Poñede todos os vosos sentidos en marcha e atendede a receita:
INGREDIENTES
-1 LITRO DE LEITE ENTEIRA
-50 GR DE LEITE EN PÓ
-1 IOGUR NATURAL
ELABORACIÓN
1. Quentamos o leite a 60 º
2. Engadimos o leite en pó e remexemos
3. Botamos o iogur e seguimos remexendo.
4. Cando todo estea ben mesturado, coa axuda dunha xerra, vertemos o contido nuns vasiños de cristal.
6. Colocámolos na iogurteira e deixámolos quecer 24 horas.
7. Por último, metémolos a enfriar no frigorífico ata o día seguinte.
Asegúrovos que están boísimos... unha servidora tivo o gusto de probalos. Grazas por compartilo rapaces e rapazas!
Queredes ver como o fixeron e como o "paparon" ??
No hay comentarios:
Publicar un comentario