jueves, 15 de abril de 2021

IOGUR NATURAL

Seguimos a recibir propostas saudables dende as nosas aulas e grazas ao noso alumnado e as súas mestras e mestres.

A nova proposta, de seguro vos vai encantar: polo sinxela que é de facer, polo pouquiño tempo que require, polo rica que está e polo pracer de comer algo feito por nós mesmos. Desta volta, a rapazada de 1º e 2º xunto con Maite, ensínannos a elaborar IOGUR NATURAL CASEIRO.

Por suposto, respetamos todas as normas hixiénicas esixidas, sobre todo non esquecemos ter as mans moi, moi limpas!!

Poñede todos os vosos sentidos en marcha e atendede a receita:

INGREDIENTES

-1 LITRO DE LEITE ENTEIRA

-50 GR DE LEITE EN PÓ

-1 IOGUR NATURAL

ELABORACIÓN

1. Quentamos o leite a 60 º

2. Engadimos o leite en pó e remexemos

3. Botamos o iogur e seguimos remexendo.

4. Cando todo estea ben mesturado, coa axuda dunha xerra, vertemos o contido nuns vasiños de cristal.

6. Colocámolos na iogurteira e deixámolos quecer 24 horas.

7. Por último, metémolos a enfriar no frigorífico ata o día seguinte. 


Asegúrovos que están boísimos... unha servidora tivo o gusto de probalos. Grazas por compartilo rapaces e rapazas!

Queredes ver como o fixeron e como o "paparon" ??







No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA