A rapazada de 3º e 4º acompañados e supervisados pola súa titora Maite, elaboraron unha receita de Iogur Natural coma antaño se realizaban, dentro da área das Ciencias Naturais na que están a estudar os fermentos.
o iogur é un alimento que se elabora grazas a que hai bacterias que transforman o leite de animais como a vaca.
Lavaron as mans, vestiron os seus mandís e mans a obra! Que apañados e apañadas! Seguiron as instruccións paso a paso, tal e como volas imos deixar nesta entrada para que o podades realizar nas vosas casiñas. Que hai máis natural que o feito por un mesmo? E ademais moi san porque non lle engadimos conservantes, nin colorantes nin ningún químico.
Deixámosvos o PASO A PASO e os INGREDIENTES, ademais das fotos que recollen o momento no que se converteron en "cocinitas". Un traballo en equipo do máis gratificante á par que saudable.
- INGREDIENTES:
- COMOSE FAI:
- Poñer o leite a quecer ata que ferva, con coidado de que non se bote por fóra do recipiente.
- Deixar arrefriar e cando o leite estea temperado, botar unha cullerada de iogur e remexer ben.
- Verter o líquido nun recipiente con tapa, cubrilo co pano de cociña para que non perda calor e deixalo ás escuras, protexido do frío.
- ou verter en vasiños de cristal, tapar e deixar na iogurteira 12 horas ata o día seguinte.
Por suposto, demos boa conta del, xa que o "zampamos" cando estivo listo nun anaquiño de tempo de ocio.
No hay comentarios:
Publicar un comentario