jueves, 26 de noviembre de 2020

ANÁLISIS DAS ETIQUETAS DOS ALIMENTOS EN 5º E 6º

Os maiores do noso cole na unidade de Alimentación e Saúde da área das Ciencias Naturais, estiveron a darlle voltas a pirámide alimenticia: en que parte da pirámide se situaban os alimentos, cales eran máis recomendables e cales tiñan que ter unha frecuencia e consumo menor, os ricos en hidratos, vitaminas...

Falando falando, e unha vez chegados aos compoñentes dos alimentos e de que para sabelo deberían observar as etiquetas que os acompañan nos envases, a súa mestra Lau, mandoulles facer un pequeno traballo de investigación.

En que consistiu?

Primeiro: búsqueda na casa da etiqueta dun produto.

Segundo: recoñecemento, discriminación e recollida de información dos datos solicitados.

Terceiro: análisis da cantidade de valor nutricional que tiña en comparación co peso total.

Un traballo completo, productivo e funcional sobre os compoñentes e valor enerxético do que consumimos.

Queda, coma sempre, constancia fotográfica dos seus traballos!!

BO TRABALLO RAPACES E RAPAZAS!








No hay comentarios:

Publicar un comentario

ENTRADA MÁIS RECENTE

OBRADOIRO DE MANTEIGA